11224371_10153117178128557_8232635032503843711_n (1)

De naam Jurgen Bex is mij gegeven en ik ben geboren in de mooie december dagen in 1980, het westen van Limburg is mijn verblijfplaats. Nog wankelend op mijn kleine beentjes, werd ik snel geconfronteerd met niet zo gemakkelijke kinder- en jeugdjaren. Een jarenlang durende strijd naar de drang om te overleven, gaf me telkens de kracht om door te gaan. Met vallen en opstaan, heb ik een intense zoektocht beleefd, een zoektocht waardoor ik inzichten kon verwerven dat strijden niet altijd nodig is en dat opgeven niet bestaat. Vragen waarop ik antwoorden vond: hoe kan ik het anders doen, ben ik wel mezelf, hoe reageren mensen op mij, waarom reageren ze zo en wie zijn de mensen? Wat doe ik met mijn gevoel dat vaak in de knoop lag? Hoor ik wel thuis in deze wereld? Ben ik in deze omgeving wel welkom? Waarom voel ik mij zo klein en angstig?
Vaak bevond ik mij in een dal en zocht een geheel van mij rust op in de natuur. De prachtige natuur had mij veel te vertellen. Al was het in de tuin van mijn ouders of bovenop een tweeduizend meter hoge berg staan, tropische planten met felle kleuren, een vlinder,…. het boeide mij allemaal. We hebben hier in Lummen, mijn woonplaats, zelfs een duizendjarige eik staan. Als kind vroeg ik me af, hoe kan die boom zo sterk zijn? Met welke kracht leeft hij? Wat maakt het dat die boom zo oud is? In de middelbare school en het hoger onderwijs werd er weinig aandacht aan besteed. We weten wel hoe een boom in elkaar zit. Maar waar haalt hij die kracht vandaan? Dat weten we niet. Deze kracht ben ik gaan zoeken en heeft me er telkens weer bovenop geholpen. Tijdens mijn jeugdige studies en mijn professionele bezigheid in de technische wereld zat ik altijd in een rationeel denkende wereld. Er is zeer weinig plaats voor gevoel en intuïtie. Dit gaf duidelijk weer dat er meer aanwezig was in mezelf. Na een intense zoektocht en het ontmoeten van wijze mensen werd ik wel getypeerd als een Kristelkind. Een zoektocht was begonnen: hoe moet ik mijn taken trachten te volbrengen? De ontwikkeling is begonnen…… en de vraagtekens zullen wel verduidelijkt worden…..

Sinds 2002 ben ik door zelfstudie mij gaan verdiepen in de mens en zijn natuur en kwam ik snel in aanraking met alternatieve geneeskunde. Na het lezen van vele boeken ben ik in 2004 gestart met de opleiding gezondheidstherapeut aan de Europese Academie. In 2008 ben ik afgestudeerd als therapeut. Direct daaropvolgend opende ik mijn praktijk Crystal Fountain. Een continue bijscholing houdt mij up to date, zo ben ik mij meer gaan verdiepen in bachbloesems, het ontwikkelen van eigen bloesemsremedies. Het begeleiden van emoties en de mensen inzicht geven in hun eigen gedragspatroon.
* 2004-2008: gezondheidstherapeut/gezondheidsconsulent
* 2008: Chakra therapie
* 2009: Lian Bloesems
* 2010: Cranio sacraal
* 2011: Orthomoleculaire geneeskunde
* 2012: NRT (Neuro reactieve techniek) Kinesiologie
* ….

Doorheen mijn zoektocht heb ik een fijn gevoel kunnen ontwikkelen. Waardoor ik zeer snel een totaalbeeld van jou kan schetsen.

Als geneeskundig therapeut ben ik erkend door het BBNa (Beroepsvereniging Beoefenaars Natuurgeneeskunde) De vereniging is een door de Raad van State erkende beroepsvereniging en groepeert goed opgeleide beoefenaars van de moderne natuurgeneeskunde die steunt op de authentieke basisprincipes van Hippocrates en Galenus.

Betekenis van CRYSTAL FOUNTAIN:
Kristallen Fontein, een bron van heldere energieën omringd met een krans van zuivere krsitallen die naar je de ware Ik leiden.


  Crystal Fountain © 2021